I det kristallklara vattnet strax utanför Eilat ligger världens nordligaste korallrev, Coral Beach Nature Reserve. Revet är 1,2 kilometer långt och gömmer mängder med marina arter bara meter ut från stranden.

På Coral Beach finns ett antal dykföretag som erbjuder tim- och dagsturer. Det går att dyka från stranden eller från båtar som åker en bit ut i Aqabaviken. Det är en nästan lika häftig upplevelse att snorkla som att dyka, inte minst tack vare det kristallklara vattnet. En mycket populär dykplats är också Dolphin Reef. Här kan du simma med vilda delfiner, som på eget bevåg och av ren nyfikenhet kommer och hälsar på. Det finns även långa bryggor ut i vattnet dit delfinerna kommer för att få en klapp eller två. Vid Dolpin Reef erbjuds dyk- och delfinkurser.

Dykningen i Eilat ger en upplevelse både för nybörjaren och för den mer erfarna. Det gäller dock att visa hänsyn. Korallrevet är mycket känsligt och då området är ett naturreservat finns regler för hur dykare får bete sig under vattnet. Riktiga proffs kan tycka att dykningen vid Coral Beach är lite väl enkel, men de kan ta en båttur söderut mot Sinaihalvön och uppleva spektakulär dykning på proffsnivå.

Bra länkar till Eilat i Israel

– Guide till Eilat
Hotell i Eilat