Vietnam slog igenom stort som dykresmål under 90-talet och är idag en populär destination. En fördel med Vietnam är att det så gott som alltid är bra väder i någon del av landet. De södra delarna har behagliga torra vintrar medan de norra bjuder på varmt sommarväder mellan maj och oktober. Vietnam är också ett ypperligt resmål för den som vill kombinera dykning med andra slags upplevelser. Vattentemperaturerna i Vietnam ligger mellan 25 och 30 grader. Stora fiskar är mycket ovanliga i Vietnams dykvatten men koraller, anemoner och mindre fiskar finns i en sällan skådad mångfald.

Huvudorten för dykning i Vietnam är Nha Trang i den sydöstra delen av landet. Utbyggnaden av turismen i Nha Trang är i full gång och här finns flera dykcenter. Runtomkring Nha Trang finns mer än 20 olika dykplatser som man kan ta sig till med båt. Det finns platser som är lämpliga för stora nybörjargrupper men även utmaningar för den mer erfarne. Ett mycket uppskattat dyk är Electric Nose. Detta är en stor klippa som bryter ytan från ett djup på 45 meter. Här finns oerhörda mängder av mjuka och hårda koraller som ger utmärkta förutsättningar för små havsdjur som räkor, krabbor och småfiskar.

Lite längre norrut ligger Whale Island som fått sitt namn från de valar som kommer till området varje försommar för att äta plankton. En av de bästa dykplatserna i detta området är Hon Trau Nam som består av tre klippor som bryter vattenytan. Botten på 20 till 35 meters djup uppvisar spektakulära koraller i gult, vitt och lila.

Bra länkar till Vietnam

Hotell i Vietnam