Cypern har ett riktigt behagligt klimat som lämpar sig bra för dykning och sikten är upp till 40 meter i det turkosblåa vattnet. Du kan ofta hitta Skandinaviska dykinstruktörer på Cypern vilket kan vara en fördel så att man får rätt hjälp om man är nybörjare. Är resten av familjen inte intresserad av dykning så finns det mycket annat för dem att gör på Cypern när du är ute och gör dina dyk och ofta kan även familjen följa med till någon av de fina sandständerna som dykningen görs från.

Ett populärt vrak att dyka ner till är Svenska byggda Zenobia som sjönk 1980 med bland annat lastbilar i lasten, enligt The Times är detta ett av värdlens tio bästa vrakdyk. Du kommer som dykare vid Zenobia stå inför en mängd olika utmaningar, allt från hyfsat enkla 16 meters dyk på styrbordssida till mer avancerade dyk inuti fartyget.

Här ser ni ett filmklipp från Zenobia

Cyperns östkust erbjuder många bra dykplatser som tex. Cape Greco med sina grottor och rev som är som att simma i ett akvarium med ett rikt djurliv, många åker ut till Cape Greco även för att snorkla.

Bra länkar till Cypern