Snorkling i all ära, men vill man uppleva än mer under havet så är det dykning som gäller. Då får man chansen att verkligen vara mitt i det marina livet och behöver inte hålla sig till ytan. När man ändå är på semester i Thailand kan man passa på att ta ett dykcertifikat. Flera företag erbjuder kurser i dykning på Phuket och på öarna runt omkring. Här är vattnet varmt och sikten god, vilket gör utbildningen till en härlig upplevelse redan från början. Så varför ta det i iskalla vatten med dålig sikt, när man kan göra det i havens paradis?

Det tar runt fem dagar att få ett dykcertifikat i Thailand. Kostnaden ligger på ungefär 2000 svenska kronor, vilket är betydligt billigare än i Sverige. Då ingår en certifierad lärare, upp till fem dyk och utbildningen är internationellt godkänd. Det betyder att man får dyka överallt i världen. Ett än billigare alternativ är om man läser in teorin hemma. Man behöver då inte heller spendera sin dyrbara tid i solen på att plugga in olika termer och regler. Det kan vara ett bra alternativ för den som inte är i Thailand så länge.

När man har tagit dykcert i Thailand är man bortskämd med bra sikt och värme i vattnen. Man får tänka på att det inte är riktigt samma sak att dyka i svenska vatten. Det är heller inte lämpligt med för stora mängder alkohol under utbildningens gång och man får inte heller flyga direkt efter kursen. Minimiåldern ligger någonstans mellan 12 och 15 år.

–> Läs om Thailand här!